MENU
Aula_close Layer 1
Fjordskolens logo
Mobil menu

Coronavirus

Opdateret den 19.1 2021 (version 13)

Fjordskolens vejledning til forældre

Den fulde vejledning findes i Aula under Dokumenter -> Fælles Filer. Den kan ligeledes hentes nederst på denne side, eller ved at klikke på dette link

Fjordskolen har lavet en lokal vejledning for genåbning af skolen. Formålet med en lokal vejledning er, at vi alle ved, hvordan vi skal forholde os under COVID-19-epidemien for at forebygge smittespredning på netop vores skole.

Denne udgave indeholder de instrukser, I som forældre skal være opmærksomme på.

 

Opdateringer fra skolelederen

Opdateret 3. april 2020, klokken 09:15

Kære forældre

Vi nærmer os påskeferien og slutningen på tre uger med hjemmeundervisning og nødpasning her på skolen, og der er gjort klar til de elever, som kommer i nødpasning i FFO’en i de tre dage op til påske.

Lige nu afventer vi alle en melding fra myndighederne om, hvad der kommer til at ske efter påsken. Derfor kan jeg ikke sige noget endnu om, om skolen åbner op igen tirsdag efter ferien.

Hold øje i Aula – også i påskeugen
Jeg forventer at kunne melde ud i begyndelsen af næste uge, om skolen åbner igen efter påske, eller om den for en tid endnu skal holde lukket med nødpasning.

Hvis det viser sig, at nødpasningen fortsætter efter påske, kommer vi igen til at bede jer om at tilmelde til nødpasning i uge 16.

Hvis der mod forventning ikke er en afklaring i begyndelsen af næste uge, får I som sædvanligt en besked om tilmelding til nødpasning. Så kan vi være forberedte på endnu en uge med nødpasning.

Tilmeldingen kommer senest på tirsdag, så hold øje i Aula. Denne gang vil vi bede jer om at være ekstra hurtige til at melde til, så vi har mulighed for at sammensætte en arbejdsplan for skolens personale, inden vi rammer påsken.

Med de ord vil jeg ønske jer alle en god påskeferie og takke jer for den store indsats, I har gjort for at få hverdagen til at fungere i denne usædvanlige tid.

Venlig hilsen

Jens  Boddum 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 27. marts 2020, klokken 16:15

Kære forældre

Uge to med nødundervisning og hjemmearbejde er nu gået. Det er en kæmpe omvæltning for os alle at navigere i alle de forandringer, der kommer til os med kort varsel i disse uger. Jeg oplever, at alle klarer det rigtigt godt, både elever, familier og medarbejdere. De elever, der møder ind på skolen til nødpasning, er glade og har en god hverdag, og tilbagemeldingerne fra personalet er, at langt de fleste har en god kontakt med de elever og forældre.

I næste uger er der 19 tilmeldte elever til skolen. De pågældende vil i løbet af weekenden modtage kørselstider med HB Care.

Vi har også modtaget tilmeldingerne til FFO i påsken og er ved at lave arbejdsplan for de tre dage. Kørselstiderne til FFO i påsken er som følger:

  • Morgenmødetid kl. 07.00 eller 08.00
  • Hjemkørsel fra skole kl. 14.00 eller 16.00

Der er enkelte elever, hvor vi fortsat skal have afklaret, hvilke tider I ønsker, men det skriver vi særskilt til jer om.

Jeg ønsker alle en god weekend.

Venlig hilsen
Jens Boddum
20 52 85 21

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 25. marts 2020, klokken 11:30

Tilmelding til nødpasning i uge 14 og 15 

Kære forældre

Så er det blevet tid til at tilmelde til nødpasning igen. 

Denne gang skal I lave to tilmeldinger, én for næste uge (uge 14) og én for de tre dage i påskeferien (mandag, tirsdag og onsdag i uge 15).

Påskeugen
Skolen holder ferie i uge 15 og frem til og med 2. påskedag. Eleverne har ferie fra hjemmearbejde, og der bliver ikke lagt undervisningsmaterialer m.m. ud i ferien. 

FFO’en er åben for nødpasning i de tre hverdage op til påske, og vi skal have en tilmelding fra jer, hvis jeres barn kommer i FFO’en i de tre dage – også selvom I allerede har tilmeldt jeres barn til FFO i påskeferien tidligere. FFO’en er lukket i helligdagene.

Sådan tilmelder du
Send ligesom de forrige uger en besked til dit barns afdelingsleder med tilmelding til pasning og evt. ændring i kørsel. Du skal kun sende en besked, hvis dit barn skal tilmeldes.

OBS: Det skal fremgå tydeligt i beskeden, om barnet tilmeldes til pasning i uge 14, uge 15 eller i begge uger. Det skal også fremgå tydeligt, om dit barn kommer hele ugen (i uge 15 er det mandag, tirsdag og onsdag) eller kun enkelte dage. 

Afdelingslederen skal have beskeden senest på fredag den 27. klokken 12:

Afdeling A: Betina Volquartzen                         24 67 13 80
Afdeling B: Martina Lindholdt                           30 56 37 38
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen                     20 56 21 14

Skolelukning landet over
Indtil videre er skolerne over hele landet lukket frem til og med mandag den 13. april (2. påskedag). Når vi nærmer os den dato, forventer jeg at kunne melde ud, om skolen åbner igen efter påske, eller om lukningen af skolerne fortsætter en tid endnu.

Venlig hilsen  
Jens Boddum

20 52 85 21

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 24. marts 2020, klokken 13:15

Kære forældre

I så sikkert lige som mig statsministerens pressemøde i går eftermiddags, hvor hun forlængede skolelukningerne til efter påske.

Det betyder, at Fjordskolen også i næste uge tilbyder nødpasning til alle elever og familier, der har behov for det. Vi sender tilmeldingen til næste uges nødpasning ud i morgen onsdag med svarfrist på fredag kl. 12.00.

FFO i påsken
Fjordskolens FFO tilbyder også nødpasning på de tre hverdage op til påsken.

På grund af situationen er vi nødt til at sende en ny tilmelding til FFO i påskeferien ud i løbet af denne uge. Jeg beklager besværet for jer, der allerede har tilmeldt jeres barn til FFO i påskeferien. Men jeg vurderer, at der er så store ændringer i det samlede pasningsbehov i de tre dage, at det er nødvendigt at få tilmeldingerne på ny.

Skole og FFO er lukket for alle børn i selve påsken, skærtorsdag, langfredag og 2. påskedag.

Statsministeren lukkede skolerne frem til og med 2. påskedag. Lige nu ved vi ikke, om lukningen af alle landets skoler bliver yderligt forlænget, men vi vil selvfølgelig informere jer, så snart vi ved mere.

Jeg håber, at det går godt derhjemme, og at I alle er ved godt mod.

Venlig hilsen  

Jens Boddum

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 20. marts 2020, klokken 14:15

Kære forældre

Så er første uge med hjemmeundervisning og nødpasning gået. Jeg ved, at mange af jer løfter en stor opgave med både at skulle passe eget arbejde og samtidig undervise, passe og støtte jeres børn. Jeg er sikker på, at I alle gør alt, hvad I kan, for at lykkes med opgaven. Husk på, at det er jer, der er specialister i jeres børns liv, så det er også jer, som allerbedst kan mærke, hvad der gavner netop jeres barn mest. Skolen står selvfølgelig til rådighed med gode råd, forslag til opgaver og aktiviteter m.m., men det skal også kunne lade sig gøre hjemme hos hver enkelt af jer.

Næste uge på Fjordskolen
Vi har nu modtaget tilmeldingerne til næste uge. I skrivende stund er der 15 elever, som møder op på mandag til aktiviteter og undervisning på skolen. I har som udgangspunkt tilmeldt for hele næste uge, men skulle der i løbet af ugen opstå et behov for pasning/aktiviteter her på skolen, så skal I endelig melde jer hos jeres barns afdelingsleder. Så er vi klar til, også med kort varsel, at arrangere pasning m.m.

Afdeling A: Betina Volquartzen                24 67 13 80
Afdeling B: Martina Lindholdt                   30 56 37 38
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen            20 56 21 14

Kørsel
HB-Care befordrer meget færre elever, end de normalt gør. Det betyder, at vi næsten dagligt ændrer på ruterne, så de elever der skal være på skolen, får så kort en køretid som muligt. Det betyder, at I må regne med, at det ikke er de vante chauffører, der kører jeres barn i denne tid.

Jeg ønsker jer alle en rigtig god weekend. Husk at komme ud og nyde det gode vejr.

Venlig hilsen
Jens
20 52 85 21

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 18. marts 2020, klokken 12:45

Kære forældre

Nødpasningen på Fjordskolen er godt etableret, og vi har dagligt mellem 10 og 15 elever på skolen fordelt på alle skolens fire afdelinger. Efter de nye restriktioner fra Statsministeriet i går, søger vi også for at være fordelt på skolen, så vi aldrig er mere end ti børn og vokse på det samme sted.

De fleste elever håndterer de uvante rutiner og den anderledes dagligdag godt. Vi har dog også elever, som har det svært ved de mange uvante skift. Vi gør vores bedste her på skolen for at give dem en så struktureret og velkendt hverdag, som det nu er muligt i denne situation.

Jeg håber, at I der hjemme kan få jeres dagligdag til at hænge sammen, og at I er i god kontakt med skolen om struktur, aktiviteter og opgaver. I er til hver en tid velkommen til at kontakte jeres børns faste personale for hjælp eller sparring.

Tilmelding til nødpasning i uge 13
Vi er i gang med at lave skema og arbejdsplan for næste uge og beder nu om jeres tilmeldinger til nødpasning i næste uge. 

Du tilmelder ligesom i sidste uge dit barn ved at sende en sms til dit barns afdelingsleder. Meld tilbage senest fredag den 20. marts klokken 12.00. Du skal ikke sende en sms, hvis dit barn bliver hjemme.

Vi vil som udgangspunkt gerne have en tilbagemelding, der gælder for hele ugen. Vi ved godt, at jeres behov kan ændre sig, også med kort varsel. Det kan vi selvfølgelig også håndtere, det er blot vigtigt, at I melder ændringer så hurtigt som muligt til jeres barns afdelingsleder. 

Kørsel med HB Care
Hvis I har behov for kørsel med HB Care, skal vi have ændringerne i så god tid som muligt, så vi kan nå at arrangere kørsel. Som udgangspunkt skal vi have en ændring mindst 24 timer før.

På fredag, når vi har det endelige overblik over næste uge, melder vi kørselstidspunkter ud. 

Hvem skal have besked? 
Send din besked om både pasning og evt. ændring i kørsel senest på fredag klokken 12 til dit barns afdelingsleder: 

Afdeling A: Betina Volquartzen               24 67 13 80
Afdeling B: Martina Lindholdt                30 56 37 38
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen          20 56 21 14

Vær opmærksom på sygdom 
Hvis dit barn har symptomer på smitte med Coronavirus eller andre sygdomstegn, skal du holde barnet hjemme. Det er vigtigt, at I som forældre er meget opmærksomme på dette, da forudsætningen for en god og stabil nødpasning er, at vi kun har raske børn på skolen.

Derfor er det vigtigt, at I følger anvisningerne fra myndighederne, også selv I ikke har sygdomstegn: 

For alle borgere gælder
 
•    Hvis du er rask, så beskyt dig selv for at beskytte andre
•    Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
•    Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til lægen/vagtlægen. Det er vigtigt, at du ikke bare møder op.

Hvordan beskytter jeg mig selv som rask?
 
1.    Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
2.    Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
3.    Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
4.    Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
5.    Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand og bed andre tage hensyn

Læs mere på coronasmitte.dk

Venlig hilsen 

Jens Boddum 
20 52 85 21

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 13. marts 2020, klokken 11:00

Kære forældre

Tak for jeres hurtige og præcise tilbagemeldinger på, hvor mange elever der kom på skolen i dag.

Nødpasning i næste uge
Vi er begyndt at se på næste uge, og jeg minder om, at vi skal have jeres tilbagemeldinger om behov for pasning i næste uge inden klokken 12.00 i dag.

Som udgangspunkt vil vi gerne have jeres tilbagemelding gældende for hele ugen. Vi ved godt, at jeres behov kan ændre sig, også med kort varsel. Dette kan vi selvfølgelig også håndtere, det er blot vigtigt, at I melder ændringer så hurtigt som muligt til jeres afdelingsleder.

Kørsel med HB Care
Hvis I har behov for kørsel med HB Care, er det vigtigt at vi får ændringerne i så god tid som muligt, så vi kan nå at arrangere kørsel. Som udgangspunkt skal vi have en ændring mindst 24 timer før.

Når vi har det endelige overblik over næste uge, melder vi kørselstidspunkter ud. Det sker senere i dag.

Hvem skal have besked?
Send jeres besked om både pasning og evt. ændring i kørsel til jeres barns afdelingsleder:

Afdeling A: Betina Volquartzen                24 67 13 80
Afdeling B: Martina Lindholdt                   30 56 37 38
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen            20 56 21 14

Forslag til hjemmeaktiviteter de næste 14 dage
I den her særlige tid er langt de fleste af vores elever ikke på skolen, men vi vil alligevel fortsætte med at stræbe efter det gode samarbejde med både vores elever og jer forældre. Derfor vil vi i den kommende periode lave materiale og aktivitetsforslag, der kan inspirere jer til en god hverdag og oplevelser med jeres børn. Det vil som udgangspunkt komme fra jeres børns faste personale via AULA.

Møder er aflyst
For en god ordens skyld skal jeg orientere jer om, at alle planlagte møder på skolen er aflyst i de næste 14 dage.

Venlig hilsen

Jens Boddum
20 52 85 21


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 12. marts 2020, klokken 13:55

Fjordskolen er klar med nødberedskab
Kommunernes Landsforening har i et notat fra i dag den 12. marts defineret, at specialskoler har en vital samfundsfunktion. Aabenraa Kommune har valgt at følge vejledningen i dette notat, og det betyder, at vi ikke lukker skolen på mandag, ligesom de almindelige folkeskoler.    

(Du kan læse notatet her: Beredskab - afgrænsning af vitale funktioner af 12. marts.)

Skolen vil fortsat være åben for forældre og institutioner, der har brug for et pasnings- eller aflastningstilbud.

Hold jeres børn hjemme, hvis I kan
Skolen opfordrer dog fortsat til, at I holder jeres børn hjemme, hvis det er muligt, så vi alle gør, hvad vi kan for at minimere smittespredningen.  

I morgen, fredag den 13.
Vi har modtaget jeres tilmeldinger til i morgen, tak for dem. Nu sørger vi for, at have personale klar til de elever, som kommer på skolen i morgen.

Tilmelding til nødpasning i næste uge
Vil vi gerne have, at I sender en sms til jeres barns afdelingsleder i morgen fredag, hvis jeres barn kommer i skole i næste uge. Vi vil gerne have tilmeldingen for en hel uge ad gangen.

Afdeling A: Betina Volquartzen                24 67 13 80
Afdeling B: Martina Lindholdt                   30 56 37 38
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen            20 56 21 14

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke kan give endelig besked for hele ugen, kan du selvfølgelig kontakte dit barns afdelingsleder løbende. Vi vil dog gerne vide besked i så god tid som muligt, så vi har det rette personale til at varetage opgaven med at passe jeres børn. Vi skriver ud igen om tilmelding til uge 12.

Som udgangspunkt skal/kan børnene være på skolen i den tid, de normalt er tilmeldt skolen. Vær opmærksom på, at der kan blive meldt nye afgangs-/hjemkomsttider ud, da der er meget færre børn, som skal transporteres i den kommende tid.

Hold dig orienteret på AULA eller på fjordskolen-aabenraa.dk.

Undervisningsmateriale
Skolens personale arbejder på nuværende tidspunkt på at udarbejde undervisningsmateriale til de elever, som bliver hjemme. Det bliver et materiale, som eleverne enten kan arbejde med selv eller i samarbejde med en voksen.

I er til hver en tid fortsat velkomne til at ringe til mig for mere info.

Venlig hilsen

Jens Boddum
20 52 85 21


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 12. marts 2020, klokken 10:40

Kære forældre

I har allerede hørt, at statsministeren lukker alle landets skoler fra på mandag. Hun opfordrer ligeledes til, at alle, der har mulighed for det, holder deres børn hjemme allerede nu.

Fjordskolen har åben i dag og i morgen, fredag.

VIGTIGT! Giv skolen besked, om dit barn kommer i morgen
Vi har allerede bedt jer om at give skolen besked, om jeres barn kommer i skole i dag. Vi har også brug for at vide, om jeres barn kommer i morgen.

Giv derfor besked hurtigst muligt og senest i dag klokken 13, om dit barn kommer på Fjordskolen i morgen. Send en sms (AULA er pt. ustabil) til jeres barns afdelingsleder: 

Afdeling A: Betina Volquartzen           2467 1380
Afdeling B: Martina Lindholdt:            3056 3738
Afdeling D og E: Tina M. Knudsen       2056 2114

Hvad sker der fra på mandag?
Fra på mandag og indtil videre de næste 14 dage er skolen lukket.  

Skolen tilbyder nødpasning til alle, der har kritiske arbejdsfunktioner i samfundet og derfor har behov for pasning. Det kan være offentligt ansatte i sundhedssektoren, i ældreplejen, i politiet, og dem, der arbejder med socialt udsatte. Vi ved ikke endnu, om nødpasningen også kommer til at omfatte andre, der har et pasningsbehov.

Myndighederne arbejder lige nu på at afklare en afgræsning af, hvem der har ret til nødpasning, og vi kan derfor ikke på nuværende tidspunkt informere nærmere om nødpasningen på Fjordskolen.

Så snart vi kender retningslinjerne for, hvem der kan tilbydes nødpasning, giver vi besked her på siden. Jeg forventer, at det bliver senere i dag. Når retningslinjerne for nødpasning er på plads, vil vi bede jer om at tilmelde jeres barn til nødpasning, hvis det viser sig at være aktuelt for jer.

I er til hver en tid velkommen til at ringe til mig for mere info.

Jeg vil komme med mere info når jeg ved mere.

Venlig hilsen

Jens Boddum tlf: 20528521


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdateret 11. marts 2020

Kære forældre

I har sikkert ligesom jeg hørt pressemødet fra statsministeriet, hvor statsministeren lukkede alle landets skoler fra på mandag. Hun opfordrede ligeledes til, at alle der havde mulighed for det holdt deres børn hjemme fra i morgen.

Fjordskolen har åben i morgen og alle elever der har et pasningsbehov er velkommen. Det er dog vigtigt for os at vide hvor mange der møder op og hvor mange der bliver hjemme.

Da jeg ikke er sikker på om AULA fungerer, lige nu virker det til at systemet er overbelastet, vil jeg bede jer om at melde jeres barn fraværende til jeres barns afdelingsleders telefonnr. pr sms og gerne så hurtigt som muligt, så kan vi få et overblik over hvor mange børn der møder ind i morgen, så vi kan og skabe gode trygge rammer for de børn der er på skolen i morgen.

Afdeling A Betina Volquartzen           24671380
Afdeling B Martina Lindholdt:            30563738
Afdeling D og E Tina M. Knudsen       20562114

I skal også huske, at melde jeres børn fra ved HB-Care. Jeg har talt med HB-Care og de opfordre til, at i melder jeres barn fra til transport på mail: aabenraa@hb-care.dk da deres telefoner nok vil blive belastet i morgen tidligt. I kan også ringe til dem på tlf: 70705049

I er til hver en tid velkommen til at ringe til mig for mere info.

Jeg vil komme med mere info når jeg ved mere.

Venlig hilsen
Jens Boddum tlf: 20528521

 

 

Dokumenter

Forældrevejledning

Shape Created with Sketch.